Възпитаниците на Стопанска академия от Випуск`2008 получиха своите бакалавърски дипломи

В Стопанска академия „Димитър А. Ценов”  се проведоха официалните церемонии по връчване на дипломите на завършилите студенти в образователно-квалификационна степен (ОКС) „Бакалавър” – випуск `2008. Близо 1700 са абсолвентите от четирите факултета: „Стопанска отчетност“, „Финанси“, „Мениджмънт и маркетинг“ и „Производствен и търговски бизнес“, които получиха дипломите си на церемониите, състояли се на 13, 14 и 15 декември 2012 г.


Проф. д-р Любен Кирев, заместник-ректор „Бакалавърско и магистърско обучение“ присъства на всички промоции, поднасяйки поздравленията на академичното ръководство и специално на ректора на Стопанска академия – проф. д-р Величко Адамов, с успешното дипломиране в ОКС „Бакалавър“ на присъстващите в аудиторията абсолвенти и гости на тържествата. Изтъквайки част от признанията за Стопанска академия в национален и международен аспект, проф. Кирев изрази радостта си, че повечето от завършващите вече продължават своето обучение в следващата образователно-квалификационна степен „Магистър“ в нашето висше училище, както и дълбоката си увереност за успешната им реализация, с оглед постигнатите високи резултати при тяхната подготовка и обучение. Също така той представи и допълнителните възможности, които предлага нашата Алма Матер за продължаващи форми на обучение от Центъра за следдипломно и факултативно обучение, както и Центъра за следдипломно и факултативно обучение.

Поздравления към абсолвентите отправиха деканите на факултетите: факултет „Финанси“ - проф. д-р Румяна Лилова, доц. д-р Атанас Атанасов – „Стопанска отчетност“, доц. д-р Анета Денева – „Производствени търговски бизнес“ и проф. д-р Виолета Краева – „Мениджмънт и маркетинг“.


Гл.ас. Николай Нинов, директор на „Образователен и кариерен център“, представи пред абсолвентите от всички специалности и факултети проекта на ОКЦ, свързан с Асоциацията на възпитаниците на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов (Алумни асоциация), призовавайки ги да подкрепят благородната инициатива и станат пълноценни нейни членове.


Отличниците на випуск`2008 получиха своите дипломи, грамоти за отличен успех и награди от зам.-ректора проф. д-р Л. Кирев, а останалите дипломи бяха връчени от ръководителите на катедри по специалности.
Отличниците  от факултет “Финанси” – випуск `2008 г. са 17, като с най-висок успех са:

Спец. „Финанси“:

  • Ваня Нисторова Хаинова - с отличен успех 5,98;
  • Мария Младенова Младенова – отличен  5,98.

Спец. „Застраховане и социално дело“: Светлана Иванова Бенова -  отличен 5,90.
Спец. „Приложна макроикономика“: Борислава Михайлова Илиева -  отличен 5,66.

 


От факултет „Стопанска отчетност“ бяха отличени 10 абсолвенти, сред които с най-висок успех са:

  • Мариела Костова Генова, спец. „Счетоводство и контрол“ –  отличен успех 5,92;
  • Фатме Шабанова Зюлкярова, спец. „Статистика и иконометрия“ - с отличен успех 5,66;
  • Мария Красимирова Дангова, спец. „Стопански и финансов контрол“ с отличен успех 5,63.

 


Осем са отличниците от факултет „Производствен и търговски бизнес“ , като с най-висок успех по специалности са:

  • Лия Цветанова Първанова – спец. „Икономика на кооперациите” - отличен 5,85;
  • Виктория Атанасова  Василева, спец. „Икономика на търговията“ с успех  отличен 5,80;
  • Емилия Генадиева, спец. „Икономика на индустрията“ - отличен 5,73.